Per treure punta a les meves reflexions, experiències i descobriments relacionats amb el món de la docència i l'aplicació de les TIC a les aules.

Feb 14, 2008

Necessitàvem a la Najat.

El passat mes de gener es va concedir el Premi Ramon LLull 2008 a Najat El Hachmi pel seu llibre "L'últim patriarca".



El fet que aquesta escriptora catalana tingui un origen marroquí pot ser indifent des del punt de vista literari però molt important pels professors que diàriament intentem educar a alumnes d'aquest origen. Amb ella hem aconseguit un referent amb el que podem treballar a les aules: un exemple de que la normalitat i la integració ha de ser i és possible.

Necessitàvem des de fa molt de temps una Najat! I encara en necessitem moltes més per poder mostrar a les nostres alumnes que aquesta integració no és una utopia ni una "història rara de la professora que no entèn la nostra cultura", sino que és una realitat.

Parlant d'aquesta notícia amb la Glòria Mohedano, ens hem engrescat i hem començat a preparar un paquet d'activitats basades tant en aquesta autora com en Laila Karrouch, autora aquesta última de "De Nador a Vic". Segur que en sortirà una bona feina !

0 comentaris: