Per treure punta a les meves reflexions, experiències i descobriments relacionats amb el món de la docència i l'aplicació de les TIC a les aules.

Jul 26, 2008

Compfight, una ajuda per treballar amb Flickr


Compfight és una senzilla però potent aplicació en línea que és molt útil quan utlitzem Flickr per buscar imatges sobre un tema.

L'inconvenient de Flickr és que ens mostra les imatges en petits grups de 10 ó 15 thumbnails. En canvi si fem la cerca a través de Compfight les imatges se'ns mostren en forma d'un extens tapís.

Al seleccionar la imatge que ens agrada ens enllaçarà directament amb Flickr on la podem descarregar o consultar altres opcions.

Amb Compfight podem fer cerques més ràpides i efectives.

Jul 25, 2008

Estar atent és difícil .....


Jul 24, 2008

Planetfesto: Per què estimem la Terra?

Planetfesto és una web on et demanen que deixis un missatge per ajudar a preservar la Terra. La iniciativa prenten crear una tira de imatges que faci la volta al planeta.


Per participar-hi, hem de seleccionar una imatge de natura de les que ens proporciona la pàgina o feta per nosaltres, i contestar a les preguntes: Per què estimo el planeta? i Què faré personalment per protegir-lo?.

A més de participar a títol individual , també permet la participació de grups, entitats i escoles.

Al final tindreu una imatge amb el vostre missatge que s'afegirà a la resta d'aportacions fetes per internautes de tot el món amb la finalitat de donar ressò a la defensa del planeta i la natura.

Jul 23, 2008

Per fí en Tom atrapa a Jerry!

Del portal tecnoTIC n'he tret aquest joc anomenat Tom's Trap-o-Matic on amb una mica de enginy podrem aconseguir que finalment en Tom atrapi a Jerri.

Qui ho diu que no podem aprendre jugant i divertint-nos? Disfruteu-lo!

Jul 21, 2008

La noia que va silenciar el món.

El títol original a Youtube d'aquest video és “The girl who silenced the world for 5 minutes”. Hi veureu a Severin Suzuki (filla de David Suzuki, reconegut activista en defensa del medi ambient) parlant a la ONU a l'edat de 13 anys, al 1992 en nom d'Environmental Children’s Organization.

Tot i que han passat 16 anys, el seu missatge continua vigent. Les seves paraules estant plenes d'idealisme i emoció.


Un bon recurs per treballar a l'aula!

Wordle, per fer núvols amb les paraules.

Wordle és una curiosa i senzilla eina 2.0 que ens permet fer núvols de paraules a partir d'un text, d'un lloc web o d'un grup de webs.

És molt simple d'utilitzar i no ens demana ni que ens registrem. Podrem fer núvols de resums, esquemes, poemes ... tot el que volguem.

Us poso com a mostra el núvol que he creat fent servir el text que hi ha en aquest blog: