Per treure punta a les meves reflexions, experiències i descobriments relacionats amb el món de la docència i l'aplicació de les TIC a les aules.

May 8, 2008

Llistes de reproducció de videos

Quan preparo activitats pels alumnes, moltes vegades les acompanyo d'un o més videos que poden tenir moltes utilitats, des de font de consulta a ampliar la informació. Quan el nombre de videos és superior a tres, em resulta molt pràctic preparar una llista de reproduccio (playlist).

Existeixen a internet moltes aplicacions que permeten preparar llistes de reproducció. La majoria d'elles són molt conegudes. Per posar una mica d'ordre a les que faig servir les he recollit en aquest post. Espero que us siguin útils:

1.- You Tube: Aquest popular canal de videos online et permet crear llistes de reproducció de temàtiques diferents. Un cop us registreu escolliu els videos que us interessin i els afegiu a la vostra llista de reproducció. Us poso com exemple una playlist de videos per treballar el sexisme a l'aula:2.- Vodpod: Aquesta aplicació web 2.0 permet fer albums de vídeos allotjats directament a Vodpod, o selecionats de You Tube, Daily Motion, Myspace o Comedy Central. Et permet escollir diferents widgets per insertar en el teu lloc web. Aquí teniu un recull de videos com a exemple:3.- Yoink'd : Permet crear llistes de reproducció a partir de videos allotjats a You Tube i Google Video. La llista es pot personalitzar amb diferents acabats. A més hi ha la possibilitat d'obtenir tres widgets diferents. El següent recull de videotutorials n'és un exemple:4.- Nume.com : Aquesta xarxa social et permet compartir el teu material multimedia. De totes les possibilitats que ofereix, la més interessant és la creació de widgets de videos molt complets. Els videos seleccionats han d'estar a You tube, Google Video, Daily Motion. Pots seleccionar l'aspecte de la llista d'entre una amplia varietat, o bé dissenyar-te'l tu mateix. Aquí en teniu una mostra amb un recull de vídeos de tecnologia.

0 comentaris: